Ολοκαίνουριο Ardbeg An Oa. Φήμη ή γεγονός ;


 

Φαίνεται ότι οι φήμες που ακούγονται εδώ και αρκετό καιρό, για το νέο μέλος της οικογένειας του Ardbeg, σιγά σιγά επιβεβαιώνονται.

Όλα δείχνουν ότι το Ardbeg An Oa θα αποτελεί την 4η βασική και συνεχής εμφιάλωση του αποστακτηρίου, μαζί με το κλασσικό 10 yo, το Uigeadail και το Corryvreckan.

Ο Bill Lumsden,  ήδη υπαινίχθηκε, την νέα αυτή προσθήκη στην φαρέτρα του αποστακτηρίου από το Islay, σε συνέντευξη που έδωσε στον Mark Gillespie από το WhiskyCast.

Και ενώ το όνομα έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα να κάνει την εμφάνιση της και η ετικέτα στο διαδίκτυο, κάτι που δείχνει ότι μάλλον θα κυκλοφορήσει στην αγορά αρκετά σύντομα.

Το Ardbeg 10 παλαιώνει σε βαρέλια bourbon, το Uigeadail σε βαρέλια bourbon και sherry και το Corryvreckan σε βαρέλια bourbon και βαρέλια που είναι φτιαγμένα από γαλλική δρυ. Τι γίνεται όμως με το Ardbeg An Oa; Όπως όλα δείχνουν θα είναι μια επιλογή από καινούρια απανθρακωμένα δρύινα βαρέλια, Pedro Ximénez sherry και first fill(πρώτο γέμισμα) bourbon. Η εμφιάλωση θα είναι NAS δηλαδή δεν θα αναγράφεται κάπου ή ηλικία. Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ενδέχεται να είναι μια κίνηση του αποστακτήριου για να απαντήσει, στο πολύ πετυχημένο Lagavuln 8yo.

Αν όμως δεν το δοκιμάσουμε τίποτα δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά 🙂

Ο καιρός γαρ εγγύς…

 

 

Η ταυτότητα του Ardbeg An Oa

Ardbeg An Oa

Ardbeg Distillery, Port Ellen (Islay)

NAS single malt

Alcohol: 46.6% ABV

 

Παρότι το TTB Public Registry (Alcohol and Tobacco Tax & Trade Bureau) είναι αρκετά αξιόπιστο για τις καινούριες κυκλοφορίες, υπάρχει πάντα η πιθανότητα η εταιρείες να αποσύρουν την ετικέτα παρ’ όλο που αύτη έχει εγκριθεί σπάνιο βέβαια, αλλά μπορεί να συμβεί.

Μέχρι λοιπόν το αποστακτήριο να στείλει το επίσημο δελτίο τύπου και να δούμε την φιάλη στην αγορά το  Ardbeg An Oa θεωρείται φήμη…

 

Δείτε το επίσημο Promo Video στο παρακάτω link:

https://vimeo.com/196317893 

 

Φιλικά

Giannis Whisky&Travel

 

με πληροφορίες από: tastydram.be

 

..........Share the passion