Ένα αξέχαστο διήμερο στο Athens Rum and Whisky festival 2018


 

To ουίσκι και το ρούμι, διασταύρωσαν το ξίφη τους το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου στο Χίλτον με κερδισμένο το ελληνικό κοινό.  Μέσα λοιπόν από τις πολλαπλές δράσεις που διαδραματίστηκαν αυτό το διήμερο, το φεστιβάλ  παρακίνησε κοινό και επαγγελματίες να εντρυφήσουν τις αγαπημένες τους γεύσεις, με έναν τρόπο διαφορετικό, μακριά από επισημότητες και τετριμμένα στερεότυπα. Η γενική είσοδος ήταν 8 ευρώ και με το εισιτήριο σου μπορούσες να δοκιμάσεις σχεδόν όλες τις ετικέτες ουίσκι που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Στα θετικά της εκδήλωσης ήταν, εκτός από το προσεγμένο χώρο του Hilton και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του Ultra Premium Lounge που με 20 ευρώ μπορούσες να δοκιμάσεις κάποιες ιδιαίτερες εμφιαλώσεις υπό την καθοδήγηση του γνωστού και μη εξαιρετέου Αλέξανδρου Σουρμπάντη.

Αυτό το διήμερο δεν ήταν και το ιδανικότερο για γευσιγνωστικές αναλύσεις ήταν όμως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσεις τα ουίσκι που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και να γνωρίσεις ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εσένα.

To Ultra Premium Lounge στο Rum and Whisky festival 2018

Άκουσα ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες περίμεναν μεγαλύτερη προσέλευση από επαγγελματίες του κλάδου όμως θέλω να θυμίσω ότι η δύναμη, τουλάχιστον όσον αφορά το ουίσκι, είναι ο απλός καταναλωτής. Όλοι εμείς που αποφασίζουμε να αγοράσουμε ένα ουίσκι και να μιλήσουμε για αυτό. Η γεύση μας δύσκολα μπορεί να ξεγελαστεί.

Από τα περίπτερα που επισκεφτήκαμε δύο ήταν εκείνα που ξεχωρίσαμε. Όχι μόνο σαν μέγεθος και σαν ποικίλά αλλά και σαν προσέγγιση.

 

Το πρώτο ήταν της Pernod Ricard που πραγματικά ένοιωθες σαν το σπίτι σου και το δεύτερο ήταν της εταιρίας Tsaknakis Bros η οποία έχει εντάξει πολλές και αξιόλογες ετικέτες ουίσκι στο δυναμικό της, με το Glenfarclas βέβαια, στα δικά μου μάτια να ξεχωρίζει.

Ελπίζω να με συγχωρέσει ο αναγνώστης που στο άρθρο δεν θα παραθέσω γευσιγνωτικές σημειώσεις αλλά πιστέψτε με κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο να γίνει, αν και είχα όλη την καλή διάθεση!

Παρακάτω σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες μόνο και μόνο για να έχετε μια εικόνα, όσοι δεν καταφέρατε να έρθετε, για το τι χάσατε…

 

Τελικός απολογισμός λοιπόν θετικός για το Rum and Whisky festival 2018 και ανυπομονούμε για το επόμενο festival που δεν είναι άλλο από το Whisky Live!

 

Glenfarclas family cask 1998 Vs Glenlivet 21 years old

Longmorn 16 years old

Glenfiddich 21 years old rum cask finish 

Aberfeldy 21 years old old label

Balvenie Double Wood 17 years old

Omar Sherry Cask

Chivas Regal mizunara

Glenfarclas 15 years old

Compass Box Spaniard

 

..........Share the passion