Το Wolfburn και επίσημα στην Ελλάδα


Το ουρλιαχτό του Λύκου στην πανσέληνο, θα ακουστεί και επίσημα στην Ελλάδα αφού από μέρα σε μέρα αναμένεται να αρχίσουν να φιγουράρουν στα ράφια οι πρώτες εμφιαλώσεις της βασικής σειράς.

Με μεγάλη μου χαρά είδα το δελτίο τύπου για την επίσημη εισαγωγή του ‘’Λύκου’’ από το Thurso στην χώρα μας που δεν είναι άλλο από το Wolfburn. Τη γνώμη μου, την έχω γράψει πολλές φορές και δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι θα δούμε πραγματικά διαμάντια στο μέλλον από το συγκεκριμένο αποστακτήριο. Επίσης, κάτι που με χαροποιεί διπλά είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση, όπως και κάποιες ακόμα, γίνονται από πραγματικούς φίλους του ουίσκι που αγαπάνε αυτό που κάνουν και όχι από ευκαιριακούς κερδοσκόπους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την άνθηση του αγαπημένου μας αποστάγματος.

Να καλωσορίσουμε λοιπόν το νεαρό Λύκο και επίσημα στη χώρα μας και να του ευχηθούμε να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στη συνείδηση των Ελλήνων φίλων του ουίσκι.

Παρακάτω σας παραθέτω το δελτίο τύπου από την εταιρεία The Moonshine Company.

Μετά από πολλή προσπάθεια και αναμονή, το Wolfburn Single Malt Whisky, τώρα και στην Ελλάδα. Επίσημος εισαγωγέας στη χώρα μας, η εταιρία The Moonshine Company, με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτή, να έχουν εμπειρία και γνώση στο whisky από το 1992 και κυρίως πάθος για το συγκεκριμένο ποτό.

Το αποστακτήριο Wolfburn είναι το βορειότερο της ηπειρωτικής Σκωτίας και βρίσκεται στην κωμόπολη Thurso στα βορειοανατολικά της χώρας. Χτίστηκε στα τέλη του 2012, ενώ το πρώτο απόσταγμα κύλησε στις 25 Ιανουαρίου του 2013. Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 1821 στην περιοχή λειτουργούσε αποστακτήριο με το ίδιο όνομα, το οποίο όμως έκλεισε και ότι το νέο αποστακτήριο χτίστηκε σε θέση που βρίσκεται μόλις 300 μέτρα από το παλιό αποστακτήριο.

Εκεί πλέον είναι που παράγονται ποιοτικά malt whiskies, ενώ αξιοσημείωτο  επίσης είναι, οτι το Wolfburn έχει αποσπάσει σωρεία βραβείων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Η βασική σειρά του αποστακτηρίου αποτελείται από 4 κωδικούς.Northland, Aurora, Morven και το ολοκαίνουριο Langskip, ενώ η εταιρία εισαγωγής εξασφάλισε και μια μικρή ποσότητα από το No 270, το οποίο βγήκε σε μόλις 6000 φιάλες και είναι πλέον εκτός παραγωγής.

Το Northland είναι ένα φρέσκο whisky, με αρώματα ώριμων μήλων, μπανάνας, αμύγδαλου, συνοδευόμενα από μαι σταλιά καπνό, ενώ στον ουρανίσκο έρχεται με ξύσμα πορτοκαλιού, μαύρη ζάχαρη και δημητριακά. Πολύ ιδιαίτερο.

Το Morven με τη σειρά του, βγάζει κι αυτό τρομερή φρεσκάδα στη μύτη, με νότες καπνού, μελιού και πράσινου μήλου. Γεύσεις πιπεριού, αποξηραμένων μαύρων φρούτων, μαζί με λίγη γλυκιά βύνη, συμπληρώνουν το παζλ. Σύνθετο και απολαυστικό dram.

To τρίτο της βασικής σειράς, το Aurora, διαφοροποιείται σε σχέση με τα προηγούμενα από το ότι έχει ένα μέρος της παλαίωσής του, σε πρώην βαρέλια sherry. Του δίνουν αρώματα καραμελωμένων ξηρών καρπών, μαζί με τη γλύκα του sherry, ενώ γεύσεις βανίλιας, σταφίδας και γλυκών μπαχαρικών, ολοκληρώνουν την εικόνα.

Όσο για το ολοκαίνουριο και τέταρτο της σειράς, το Langskip, θα λέγαμε ότι είναι ένα dram που καθορίζει μόνο του τον τρόπο με τον οποίο θα το πιείς. Θέλει το χρόνο του στο ποτήρι, ώστε να δώσει σιγά σιγά αυτά που έχει. Τεράστιος αλκοολικός βαθμός, της τάξεως του 58 τοις εκατό και αρώματα φρουτοσαλάτας και φρεσκοψημένου κέικ. Γλυκιές γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας, προετοιμάζουν για το μακρύ καραμελωμένο τελείωμα. Whisky που δεν είναι για όλους.

Τέλος, το περιορισμένης όπως είπαμε έκδοσης Νο 270, είναι ένα ελαιώδες και λιπαρό whisky, με αίσθηση δέρματος, συνοδευόμενη από γλυκά αρώματα και γεύσεις.

Μην τα χάσετε

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία:

The Moonshine Company

email : themoonshinesmpc@gmail.com

Τηλ.   2104179732

Κιν.    6978236418

..........Share the passion